Saimaa – Vuokramökkeilyn paratiisi

Saimaa, Suomi, Finland

Saimaa on Suomen suurin järvi, joka sijaitsee Kaakkois-Suomessa. Se on myös yksi Euroopan suurimmista makeanveden järvistä. Saimaa koostuu useista altaista ja pitää sisällään 13 700 saarta ja luotoa. Saimaan pinta-ala on noin 4400 neliökilometriä ja syvin kohta on 85 metriä.

Saimaa on tärkeä osa Suomen vesistöjä ja se on merkittävä matkailukohde, josta löytyy myös paljon vuokrattavia mökkejä. Järven ympärillä on paljon kauniita maisemia ja upeaa luontoa. Tämä houkuttelee Saimaalle vuosittain tuhansia ja tuhansia turisteja lomailemaan. Saimaalla voi lomailun ohessa harrastaa mm veneilyä, melontaa, retkeilyä ja kalastusta.

Saimaassa onkin monipuolinen kalakanta ja eliöstä. Saimassa elää järvikalojen lisäksi Saimaan norppa ja lukuisia lintulajeja.

Saimaa on myös tärkeä taloudellinen voimavara Suomen taloudelle. Sen vedestä saadaan muun muassa juomavettä ja sähköenergiaa.

Mökkeily Saimaalla

Saimaa on erittäin suosittu mökkeilykohde ja Saimaan alueella sijaitseekin tuhansia mökkejä, jotka sijaitsevat rannoilla ja saarilla. Vuokrattavat mökit Saimaalla ovat yleensä perinteisiä puutaloja, jotka on varusteltu kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla. Suurimassa osassa mökeistä on oma sauna, joka on tärkeä osa Suomalaista mökkeily kulttuuria. Vuokrattavat mökit ovat kooltaan ja varustelutasoltaan erilaisia, ja niitä on saatavilla eri hintaluokissa.

Saimaalla on paljon erilaisia aktiviteettejä mökkeilijöille. Järvestä löytyvät hyvät kalavedet ja siksi kalastus onkin yksi suosituimmista harrastuksista. Lisäksi mökkeilijät veneilevät Saimaalla, melovat ja SUP-lautailevat. Saarissa voi patikoida ja nauttia luonnosta ja talvella Saimalla voi hiihtää ja jääkalastaa.

Mökkilomalla Saimaalla voi tutustua helposti myös alueen rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Savonlinnassa sijaitseva Olavinlinna, joka on yksi Suomen tunnetuimmista linnoista.

Kaiken kaikkiaan Saimaa on upea lomakohde mökkeilyyn ja se tarjoaa runsaasti aktiviteettejä. Suosittelemme mökin vuokraamista Saimaalta ja tämän toteamista itse paikan päällä. Tästä linkistä pääset tutustumaan Mökkihaun Saimaan vuokramökkien valikoimaan.

Saimaalta Mökkihaku suosittelee myös Marina Village Saimaa Gardensia. Pääset tutustuumaan Saimaa Gardensin koko valikoimaan tästä linkistä.