Suomessa on runsaasti erilaisia leirintäalueita, jotka tarjoavat monipuolista tekemistä ja mahdollisuuksia ulkoiluun luonnon lähellä.

Muutamia esimerkkejä leirintäalueista Suomessa:

  1. Haukiniemen leirintäalue Jyväskylässä. Haukiniemen leirintäalue sijaitsee Jyväskylässä kauniissa järvimaisemissa. Alueella on leirintäpaikkojen lisäksi myös mökkejä ja paikkoja telttailuun ja asuntovaunuille. Haukiniemen leirintäalueelta löytyy myös ravintola, uimaranta ja paljon erilaisia aktiviteetteja.
  2. Rauhalahti Camping Kuopiossa. Rauhalahti Camping sijaitsee Kuopion kaupungin lähellä kauniin Kallaveden rannalla. Alueella on kylpylä, minigolf, vesipuisto ja mahdollisuus vuokrata veneitä. Rauhalahdesta löydät myös paikat telttailulle, asuntovaunuille ja vuokrattavia mökkejä.
  3. Yyteri Porissa. Yyteri sijaitsee Porin kaupungin lähistöllä kauniilla hiekkarannoilla. Yyterissä voi surffata, ratsastaa, uida ja golfata. Yyterin leirintäalueella on mahdollisuus telttailuun, paikat asunto- ja matkailuvaunuille.
  4. Repoveden kansallispuisto Kouvolassa. Repoveden kansallispuistossa on useita eri leirintäalueita, jotka sijaitsevat kauniissa järvimaisemissa ja metsissä. Alueella on mahdollisuus telttailuun, vaellukseen ja muihin ulkoiluaktiviteetteihin. Repoveden leirintäalueilta löydät myös majoitukseksi vuokrattavia mökkejä.
  5. Hossa Suomussalmella. Hossan alueella on useita leirintäalueita, jotka sijaitsevat kauniin luonnon keskellä. Alueella on mahdollisuus telttailuun, vaellukseen ja muihin ulkoiluaktiviteetteihin, kuten kalastukseen ja melontaan. Hossan leirintäalueilta löytyy myös vuokrattavia mökkejä majoitukseksi.

Tässä muutamia esimerkkejä leirintäalueista Suomessa. Suomesta löytyy runsaasti muitakin leirintäalueita eri puolelta maata, joissa voit nauttia luonnosta ja ulkoilusta, sekä majoittua myös vuokrattavissa mökeissä.

Leirintäalueiden mökit vaihtelevat suuresti niin tyylin, koon, varustelun, kuin hinnankin suhteen. Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista mökeistä, joita Suomen leirintäalueilta voi vuokrata:

  1. Perinteiset puumökit. Monilla leirintäalueilla on tarjolla perinteisiä puumökkejä, jotka ovat yleensä pienempiä ja yksinkertaisempia, kuin modernit mökit. Nämä mökit sopivat erinomaisesti pariskunnille tai pienille perheille, jotka etsivät luonnonläheistä majoitusta, mutta eivät halua majoittua esimerkiksi teltassa. Puumökeissä on yleensä perusvarustelu kuten sänky, pöytä ja tuoleja.
  2. Huvilat ja lomamökit.  Joillakin leirintäalueilla on tarjolla isompia mökkejä, jotka ovat usein moderneja ja paremmin varusteltuja kuin perinteiset puumökit. Nämä huvilat ja lomamökit sopivat esimerkiksi isommille perheille tai ryhmille, jotka etsivät hieman ylellisempää majoitusta. Mökeissä voi olla esimerkiksi keittiö, oleskelutiloja, useita makuuhuoneita ja terassi.
  3. Glamping-mökit ja jurtat: Glamping-mökit ja jurtat ovat yhdistelmä telttaa ja mökkiä. Ne ovat usein erittäin tyylikkäitä, hyvin varusteltuja ja tarjoavat mukavuudet kuten lämmityksen, sähkön ja jääkaapin. Glamping-mökit ja jurtat sopivat niille, jotka haluavat nauttia luonnosta, mutta eivät halua tinkiä mukavuuksia.

Nämä ovat vain muutamat esimerkit erilaisista vuokrattavista mökeistä Suomen leirintäalueilla. Leirintäalueiden vuokramökit ovat yleensä hyvin erilaisia, joten kannattaa tutustua tarkemmin kuhunkin leirintäalueeseen ja niiden tarjoamiin mökinvuokraus mahdollisuuksiin, ennen varauksen tekemistä.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Mökkihaun vaihtoehtoihin leirintäaluista, joista voi vuokrata myös mökin

Lisää tietoa Suomen leirintäalueista löydät osoitteesta:

https://www.camping.fi/Etusivu

 

https://www.mokkihaku.fi/campsite