Ruka – Pohjois-Pohjanmaan upea luontokohde ja hiihtokeskus.

Ruka sijaitsee Pohjois-Suomessa, ja sen ympärillä on upea luonto vuorineen, metsineen ja järvineen. Maisemat ovat henkeäsalpaavat, ja alueella voi nauttia ulkoilusta ja retkeilystä ympäri vuoden.

Rukan hiihtokeskuksen historia juontaa juurensa aina 1950-luvulle. Ensimmäiset laskut Rukalla laskettiin talkootyönä raivatulla rinteellä talvella 1955 ja ensimmäinen hiihtohissi Rukalle avattiin vuonna 1957.

Nykypäivänä Rukalta löytyy jo peräti 39 huollettua rinnettä ja 22 hiihtohissiä, sekä hiihtokoulu, joka ei ole mikä tahansa hiihtokoulu, vaan Suomen vanhin sellainen. Tämä vuonna 1956 perustettu hiihtokoulu valittiin vuonna 2007 Suomen parhaaksi hiihtokouluksi.

Ruka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja myös rinteiden ulkopuolella, kuten moottorikelkkasafareita, husky- ja porosafareita sekä jäärakettien ajelua. Aktiivinen loma Rukalla sopii niin perheille kuin seikkailunhaluisille matkailijoille.

Hiihtokauden ulkopuolella Rukalta löytyy myös paljon tekemistä:

Rukan upea luonto tarjoaa upeita vaellusreittejä ja patikointimahdollisuuksia. Voit patikoida kansallispuistoissa, tutustua kauniisiin järviin ja nauttia upeista maisemista. Liikkua luonnossa voit tietenkin myös pyörällä. Rukalla on monipuolisia pyöräilyreittejä niin maastopyöräilijöille kuin maantiepyöräilijöillekin. Voit vuokrata pyörän ja tutkia alueen kauniita maisemia.

Jos olet taas kiinnostunut liikkumaan vedessä, niin Rukan läheiset järvet ja joet tarjoavat mahtavat puitteet melontaan, kajakointiin ja kanootilla liikkumiseen.

Kalastajat voivat Rukan vesillä nauttia kalastamisen rauhasta ja saada mahdollisuuden pyytää ahvenia, haukia ja taimenia.

Rukalla on mahdollista myös kokeilla kiipeilyä kiipeilyseinillä tai suunnata seikkailupuistoon, jossa voi testata rohkeuttaan erilaisilla köysiradoilla.

Golfin ystäville Rukalla on golfkenttä, jolla voit nauttia golfista kauniissa luonnon ympäristössä.

Rukalla on mahdollista mennä ratsastamaan, joko opastetulle retkelle tai tunnille.

Jos aktiviteetit eivät ole se oma juttu, niin rauhallisempaa ja rentouttavampaa lomaa etsivät lomailijat voivat rentoutua Rukan lukuisissa spa- ja hyvinvointikeskuksissa tai nauttia hiljaisuudesta kauniissa luonnon ympäristössä.

Kulttuurista ja tapahtumista kiinnostuneille Rukalla järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, kuten hiihtokilpailuja, musiikkifestivaaleja ja perinteisiä suomalaisia juhlia.

Alueella on tietenkin mahdollista myös maistella paikallisia herkkuja ja nauttia suomalaista ruokakulttuuria.

Lomalla kannattaa tietenkin panostaa myös asumiseen. Tämä käy helposti Mökkihaun kautta. Mökkihaku tarjoaa monipuolista ja tasokasta majoitusta lomailijoille Rukalla ja sen lähiympäristössä.

Rukatunturi ja Rukan hiihtokeskus. Upea luonto ja elämyksellistä talviurheilua.

Aktiiviloma Edullinen vuokramökki Edulliset huvilat Mökkihausta Edustushuvilat Mökkihausta. Erämökki. Rauhallinen mökki Finland halpa vuokramökki Halvat huvilat Mökkihausta Hiihto hiihtokeskus Hiihtoloma Himos hiihtokeskus Huvila merenrannalta Huvilan vuokraus suoraan omistajalta Huvila vuokraus Kalareissu Kalastus Kansallispuistot Laskettelu Leirintäalueet lumilautailu Luottava mökin vuokraus palvelu matkakohde mökin vuokraaminen mökin omistajana mökin vuokraus Mökinvuokraus Mökin vuokraus Keski-Suomesta Mökin vuokraus Mökkihaku.fi kautta Mökit mökkeily Mökki eräilyyn Mökki juhannukseksi. Vuokraa mökki juhannukseksi. mökki kalastukseen Mökkimajoitus mökki metsästykseen mökkivuokraus pääsiäisloma Retkeily Saimaa Sauna Suomi Syksy Syysloma Vuokramökit Vuokramökki