Ylläs – lomailua upeissa puitteissa. Mökkihausta lomalle vuokramökki.

Ylläs tarjoaa usein rauhallisen ja rentouttavan ympäristön, mikä tekee siitä houkuttelevan paikan niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia luonnon rauhasta. Ylläs tarjoaa hyvän vaihtoehdon naapurikunnan Kittilälle ja sen hiihtokeskukselle Leville. Alueen asukkaat ovat yleensä ystävällisiä ja vieraanvaraisia, mikä tekee vierailusta entistäkin nautittavampaa. Ylläs tarjoaa siis upean yhdistelmän ulkoilma-aktiviteetteja, kulttuuria ja luontoa. Tämä tekee siitä upean paikan lomailla ympäri vuoden.

Ylläs on myös Suomen suurin hiihtokeskus ja se sijaitsee Kittilän ja Kolarin kuntien alueella Lapin maakunnassa. Ylläksen rinnealueet sijaitsevat Ylläs-tunturin rinteillä, ja ne käsittävät yhteensä 62 rinnettä ja 26 hissiä. Rinteet vaihtelevat helpoista haastaviin, ja ne tarjoavat monipuoliset puitteet lasketteluun, lumilautailuun ja muihin talviaktiviteetteihin.

Äkäslompolo.

Ylläksen naapurissa sijaitseva Äkäslompolo on Ylläksen toinen merkittävä matkailukeskus. Äkäslompolossa on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita, kauppoja ja muita palveluita. Äkäslompolo on myös suosittu matkailukohde kesäaikaan, sillä siellä on tarjolla muun muassa vaellusreittejä, patikointia, pyöräilyä ja muita aktiviteetteja.

Ylläs ja Äkäslompolo ovat molemmat suosittuja matkailukohteita, ja ne tarjoavat monipuoliset puitteet talvi- ja kesäaktiviteetteihin. Ylläs on erityisesti suosittu laskettelijoiden ja lumilautailijoiden keskuudessa, kun taas Äkäslompolo tarjoaa monipuolisemman valikoiman palveluita ja nähtävää.

Ylläs talvella.

Ylläs on tunnettu myös erinomaisista lumiolosuhteistaan, jotka kestävät tavallisesti lokakuusta toukokuuhun. Ylläksen huipulle pääsee helposti Gondolilla, joka kuljettaa huipulle vain seitsemässä minuutissa. Ylläksen huipulta avautuvat upeat näkymät Ylläs- ja Pallastunturi-tuntureiden maisemiin. Kesäisin Ylläksellä on myös Suomen pisin ja korkein bike park, jossa on tarjolla haastavia reittejä kokeneemmille maastopyöräilijöille. Jos olet taas kiinnostunut luonnossa liikkuja, niin Ylläksen luontokeskus Kellokas tarjoaa tietoa ja oppaita alueen luonnosta ja aktiviteeteista.

Ylläs soveltuu myös erinomaisesti etätyöntekoon. Monet yhdistelevätkin lomaa ja työtä vieraillessaan Ylläksellä. Hienoissa maisemissa, rauhaisassa luonnon ääressä tulokset paranevat, kun mieli lepää samalla ja töiden jälkeen pääsee helposti itseään kiinnostaviin aktiviteetteihin. Toimiva vuokramökki toimivalla internetyhteydellä on myös hyvä valita, kun yhdistelee työtä ja lomaa.

Ylläs – Upeaa luontoa ja rauhaisaa lomailua jylhissä maisemissa.

Ylläkseltä ja Äkäslompolosta löydät monipuolisia vaihtoehtoja majoitukseen hotelleista mökkeihin. Mökkihaussa pääset tekemään valintaa Ylläksen ja Äkäslompolon alueella sijaitsevista vuokramökki vaihtoehdoista tästä linkistä.