Vuokramökki voi olla ihanteellinen ratkaisu etätyössä

Avokonttorilla työskennellessä puhelimet soivat, ihmiset kulkevat edestakaisin, paperit kahisevat ja kahvinkeitin porisee. Koronavirustilanteen myötä etätyön määrä on kuitenkin suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Yksi etätyön parhaista puolista onkin mahdollisuus keskittyä tekemiseen ilman avokonttorilta tuttuja häiriötekijöitä.

Onko oma koti rauhallisin paikka etätyölle, vai kannattaisiko harkita vuokramökkiä?

Moni tekee etätyötä kotoa käsin, mutta kotona saattaa olla koko muukin perhe: molemmat vanhemmat, kaikki lapset ja mahdollisesti muitakin perheenjäseniä tai sukulaisia. Keskittyminen ei siis kuitenkaan aina välttämättä onnistu myöskään kotioloissa, mikäli kaikki perheenjäsenet työskentelevät, opiskelevat tai muuten vain oleskelevat saman katon alla. Tällöin tilanne saattaa muistuttaa avokonttorilta tuttua hälinää – tai pahimmassa tapauksessa voittaa sen desibeleillään mennen tullen.

Mikäli kotona työskentely ja keskittyminen on esimerkiksi tällaisessa tilanteessa tai muista syistä johtuen haastavaa, olisi mahdollisesti aika etsiä jokin sopivampi ja rauhallisempi ratkaisu etätyötä ajatellen. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi etätyöskentelyä mökiltä käsin? Mikäli sinulla tai perheelläsi ei ole mökkiä omasta takaa, niin vuokramökki toimii etätyöpaikkana oikein hyvin!

Miksi vuokramökki sopii niin hyvin etätyöhön?

Eikö olisikin ihanaa työskennellä ihan yksin kaikessa rauhassa luonnon keskellä seuranasi vain omat ajatuksesi ja luonnon rauhoittavat äänet?

Mikäli sinulla on tiedossa tärkeä palaveri, johon sinun täytyy valmistautua erityisen huolella tai to do -listallasi on jokin muu erityistä keskittymistä vaativa tehtävä, keskittymisrauhan merkitys nousee aivan omalle tasolleen. Vuokramökki sopii hyvin niin tällaisiin tilanteisiin kuin pidempiinkin työskentelyjaksoihin, mikäli tarvitset luonnostasi hiljaisuutta ja tilaa voidaksesi keskittyä.

Mökkimaisemat ja vuokramökin neutraalit kalusteet rauhoittavat mieltä ja auttavat keskittymään olennaiseen, kun ympärillä ei ole röykkiöittäin kotona mahdollisesti näköpiiriä valtaavia tavaroita tai tekemistä odottavia, keskeneräisiä asioita.

Kaiken lisäksi vuokramökillä voi etätyön lomassa pitää erityisen rentouttavia taukoja! Talvella voi nauttia kupillisen kuumaa takkatulen äärellä, kesällä sen sijaan pulahtaa virkistävään järviveteen, ja vuodenajasta riippumatta käydä mahdollisuuksien mukaan vaikka taukosaunassa. Luonnon keskellä happihyppelyn merkeissä pidetyt tauot puolestaan saavat ajatuksiin uutta virtaa, jolloin luovuus kukoistaa, ja työnteko on entistäkin tehokkaampaa. Löydät vuokramökkivalikoimastamme useita upeita kohteita, joissa yhdistyvät etätyömahdollisuus ja luonnon läheisyys.

Mitä vuokramökin osalta tulee huomioida etätyössä?

Vaikka kuva vuokramökillä tehtävästä etätyöstä piirtyykin näin positiivisena mieleen, tulee ennen tuumasta toimeen ryhtymistä huolehtia muutamasta etätyön vuokramökillä mahdollistavasta asiasta:

  • Huolehdi tekniikan toimivuudesta. Etätyö on lähes poikkeuksetta luonteeltaan jonkintasoista tietokoneella tehtävää työtä, jolloin etätyöhön valittavan vuokramökin tärkeimpiä kriteereitä ovat muun muassa toimivat sähköt, Internet ja latausmahdollisuus.
  • Pidä huolta työskentelymukavuudesta ja palautumisesta. Työskentelymukavuuden osalta tulee huolehtia työskentelypisteen ergonomisuudesta, palautumisen osalta puolestaan tarvittavista mukavuuksista, kuten asianmukaisesti varustellusta keittiöstä, hyvän unen mahdollistavasta nukkumismukavuudesta sekä mahdollisista rentouttavista taukoviihdykkeistä.
  • Varmista poikkeuksellisessa koronatilanteessa ennen kaikkea kulloinkin voimassa olevien ohjeiden, sääntöjen ja rajoitusten vaikutus mökkeilyyn. Selvitä ensin, että onhan mökille lähteminen tässä tilanteessa ylipäätään mahdollista, ja huolehdi ennen mökkeilyä, sen aikana ja sen jälkeen ajankohtaisista ohjeista, säännöistä ja rajoituksista sekä niiden noudattamisesta. 
  • Muista myös nauttia mökkeilystä etätyön lomassa!

Tutustu Mökkihaun vuokramökkien laajaan valikoimaan sivuillamme ja löydä juuri sinun etätyötarpeisiisi sopivin vaihtoehto!

Toivotamme kaikille oikein mukavia, tehokkaita ja motivoivia etätyöhetkiä mökkeilyn parissa!