Parhaat mökkivinkit ja matkakohteet Suomessa

Löydä unelmiesi mökkiloma

Suomi on täynnä upeita mökkikohteita, jotka tarjoavat täydellisen pakopaikan arjen kiireistä. Olipa haaveissasi sitten rentouttava viikonloppu luonnon helmassa tai aktiivinen lomaviikko täynnä erilaisia aktiviteetteja, löydät varmasti etsimäsi. Mökkiloman suunnittelu kannattaa aloittaa miettimällä, millaisen kokemuksen olet etsimässä. Haluatko herätä aamulla lintujen lauluun järven rannalla vai nauttia iltasaunan löylyistä revontulten loisteessa?

Kun olet päättänyt mökkiloman teeman, on aika siirtyä käytännön järjestelyihin. Mökkivuokraus on tehty helpoksi ja vaivattomaksi, joten voit keskittyä olennaiseen: lomanautintoon. Valitse mökki, joka vastaa toiveitasi varustelutasoltaan ja sijainniltaan. Olipa kyseessä sitten suuri huvila isommalle porukalle tai pieni mökki kahdelle, vaihtoehtoja on runsaasti.

Aktiivisen lomailijan paratiisit

Suomen luonto tarjoaa erinomaiset puitteet monenlaisille aktiviteeteille ympäri vuoden. Talvisin hiihtokeskusten läheisyydessä sijaitsevat mökit ovat ihanteellisia laskettelun ja lumilautailun ystäville. Kesäisin taas vesistöjen äärellä sijaitsevat mökit houkuttelevat kalastamaan, melomaan ja nauttimaan vesielämästä. Valitse mökki, joka sijaitsee lähellä haluamiasi aktiviteetteja, niin saat kaiken irti lomastasi.

Jos kaipaat lomallesi fyysistä aktiivisuutta, valitse mökki, joka mahdollistaa patikoinnin, pyöräilyn tai vaikkapa maastohiihdon. Monet mökit tarjoavat myös mahdollisuuden vuokrata välineitä, kuten polkupyöriä tai kanootteja, joten voit huoletta lähteä seikkailuun ilman omia varusteita.

Rauhaa ja rentoutumista luonnon helmassa

Jos etsit lomalta ennen kaikkea rauhaa ja rentoutumista, Suomi on täynnä idyllisiä mökkejä, jotka tarjoavat juuri sen. Valitse mökki, joka sijaitsee syrjässä, kaukana kaupungin hälinästä, ja anna luonnon rauhoittaa mieltäsi. Voit viettää päiväsi lukien kirjaa laiturilla, kuunnellen tuulen huminaa tai ihaillen tähtitaivasta nuotion loisteessa.

Monet mökit tarjoavat myös erilaisia wellness-palveluita, kuten saunan tai paljun, jotka ovat täydellisiä kehon ja mielen rentouttamiseen. Voit myös valita mökin, joka tarjoaa hierontapalveluita tai joogatunteja, mikäli haluat lisätä lomaasi vielä ripauksen ylellisyyttä.

Perheen yhteiset mökkimuistot

Mökkiloma on mainio tapa viettää aikaa yhdessä perheen kanssa. Valitse lapsiystävällinen mökki, jossa on turvallinen uimaranta, leikkipaikka ja tilaa temmeltää. Monet mökit tarjoavat myös pelejä ja leluja, jotka pitävät perheen pienimmät viihdytettyinä.

Perhelomalla on tärkeää, että tekemistä löytyy kaikenikäisille. Tutustu mökin lähialueen nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin, kuten eläinpuistoihin, seikkailupuistoihin tai kulttuurikohteisiin, jotka tarjoavat hauskoja kokemuksia koko perheelle.

Mökkielämää ympäri vuoden

Suomen neljä vuodenaikaa tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä mökkilomalle. Kesäisin voit nauttia valoisista öistä ja lämpimistä päivistä, syksyllä ihastella ruskan väriloistoa, talvella hiihtää ja pulkkailla lumisissa maisemissa ja keväällä seurata luonnon heräämistä. Valitse mökki, joka soveltuu vuodenajan mukaan haluamallesi lomalle.

Mökkivuokrauspalvelumme kautta löydät helposti juuri sinulle sopivan mökin, oli toiveenasi sitten kesämökki järven rannalla tai talvinen hiihtomaja. Varaus onnistuu kätevästi verkossa, ja voit luottaa siihen, että mökki on varusteltu toiveidesi mukaisesti. Tästä linkistä pääset valikoimaan oman vuokramökin. 

Vuokramökki hangilla