Mökin kautta terveempään elämään

Mökkeilyllä on positiivisia terveysvaikutuksia.

On jo pitkään tiedetty, että mökkeilyllä ja luonnossa liikkumisella on positiivisia terveysvaikutuksia. Jo pelkästään arkirutiineista irtaantuminen ja paikan vaihtaminen poistaa stressiä ja lisää ihmisen hyvinvointia ja jaksamista. Luontoon pääsee helposti Suomessa myös kaupunkien läheisyydessä, mutta kun haluat vielä suuremman hyödyn ja viettää esimerkiksi akkuja lataavan pitkän viikonlopun, voit helposti vuokrata mökin ja päästä sitä kautta pidemmäksi aikaa lähelle luontoa. Tästä linkistä löydät mm rentouttavia rantamökkejä Suomesta.

Monella oma mökki on se ainoa mökki, kun taas toiset haluavat päästä helpommalla ja vuokraavat mökin. Molemmat ovat kuitenkin yhtä hyviä terveysvaikutuksiltaan. Omalla mökillä tulee usein myös tehtyä fyysisiä mökkitöitä, joten oman mökin omistajat saavat tätä kautta monesti hieman terveydellistä lisähyötyä mökkeilystä. Vuokramökillä tätä on helppo kompensoida menemällä metsään liikkumaan, keräämään marjoja ja sieniä, kalastamaan tai jopa metsästämään.

Mökkeilyllä on positiivisia terveysvaikutuksia

Viime aikoina on nimittäin julkaistu tuloksia siitä, että ihmisen vähentynyt kosketus monimuotoiseen luontoon yksipuolistaa ihmisen mikrobistoa ja tämä taas heikentää vastustuskykyä. Sairastumme useammin ja helpommin, koska elämme liian mikrobiköyhissä ympäristöissä. Tämän takia erilaiset allergiat ja tulehdusperäiset sairaudet lisääntyvät Suomessa huolestuttavalla tavalla.

Tähän ongelmaan on olemassa kuitenkin yksi todella helppo ratkaisu: Vieraile säännöllisesti metsässä ja kerää itseesi metsäenergian lisäksi metsien mikrobistoa. Koskettele puita, sammalta, kiviä ja älä missään nimessä pelkää liata itseäsi. Lian voi nimittäin pestä aina pois, kun palaat mökille. Kannattaa lämmittää vaikka sauna.

Kaikki irti saunomisesta

Suomihan on saunojen maa. Suomessa on yli puoli miljoonaa mökkiä ja suurimmasta osasta Suomalaisista mökeistä löytyy myös sauna. Saunoja Suomessa on uskomaton määrä verrattuna asukaslukuun: niitä on yli kolme miljoonaa. Näin ollen voidaan sanoa, että Suomen saunoista joka kuudes sijaitsee mökeillä. Joillakin mökeillä on jopa useampi sauna, koska Suomalaisethan ovat saunahullua kansaa. Mökillä voi olla sisäsaunan lisäksi sauna myös rannassa, tai erikseen jopa savusauna. Saunan terveyshyötyjä on tutkittu paljon ja pitkälti yksimielinen mielipide on, että terveen aikuisen kannattaa ehdottomasti saunoa aina kun vain on mahdollista. Saunomalla säännöllisesti parannat verenkiertoasi, nopeutat urheilusuorituksesta palautumista, lisäät aineenvaihduntaa, vähennät stressiä ja parannat unen laatua. Mökillä saunominen on monelle joka iltainen traditio ja mökkeily sitä kautta terveellinen vapaa-ajan viettotapa.

Hyvin vietetty ja rentouttava mökkiviikonloppu on siis sijoitus itseesi. Vuokramökkejä löytyy hintatasoltaan myös todella monenlaisia. Halvimmillaan pääset muutamalla sadalla eurolla, ja ainahan kustannuksen voi jakaa esimerkiksi perheen tai ystävien kesken. Jotkut yrityksetkin ovat ymmärtäneet mökin vuokrauksen hyödyn työntekijöilleen, ja erilaisten terveysteemaisten mökkiviikonloppujen määrä onkin kasvanut viime vuosina myös niiden keskuudessa. Ostat tai vuokraat, niin Mökkihausta löydät sen mitä tarvitset. Tästä linkistä pääset selaamaan loistavia vuokramökkejä Suomessa.

Jos olet kiinnostunut ostamaan oman mökin, niin niitä pääset selaamaan tästä.